που απασχολούν τον Άνθρωπο σήμερα...

* * * * * * * * *

* * * * * * * * *
"Le temps est accompli, et le royaume de Dieu s'est approché: repentez-vous et croyez à l'évangile." "The time is accomplished, and the kingdom of God is at hand: repent, and believe the gospel." "Die Zeit ist erfüllt, und das Reich Gottes ist nahe gekommen. Tut Buße und glaubet an das Evangelium." "Ο καιρός συμπληρώθηκε και η βασιλεία τού Θεού πλησίασε· μετανοείτε και πιστεύετε στο ευαγγέλιο."

********************************************χειμώνας 2017-2018*************************************************

Κυριακή, 4 Ιανουαρίου 2009

Σχολιάζοντας την Επικαιρότητας

Ο Αλέξης με τη μπάλα του μπάσκετ...
Τα θλιβερά γεγονότα που σημάδεψαν το τέλος της περσινής χρονιάς στην Ελλάδα είναι πράγματι χωρίς προηγούμενο. Ο τραγικός θάνατος ενός νέου παιδιού, η οικογένειά του που βυθίστηκε στο πένθος και το επακόλουθο σφοδρό κύμα ταραχών, συγκρούσεων και βανδαλισμών με αποτέλεσμα την καταστροφή, τον τρόμο και την ανασφάλεια, ανέδειξε περισσότερο ίσως από ποτέ το έλλειμμα της κοινωνικής συνοχής, την παρακμή της οικογενειακής διαπαιδαγώγησης τη συσσωρευμένη αγωνία των νέων που «δεν χωράνε πουθενά», την έλλειψη υγειών προτύπων και το χάσμα όχι μόνο των γενεών αλλά και των τάξεων και των νοοτροπιών.
Αυτό που όλοι διαπίστωσαν με ιδιαίτερη λύπη είναι η πρωτοφανής συμμετοχή στις ταραχές, παιδιών της ηλικίας των 10,11,12 έως και 15 χρόνων. Είναι κάτι τέτοιες περίοδοι που έρχονται να τορπιλίσουν τις ελπίδες που τρέφουν οι άνθρωποι για ένα καλύτερο μέλλον με αλληλοσεβασμό, ανοχή, ειρηνική συνύπαρξη, κοινούς στόχους, κοινή προσπάθεια. Η επιμονή του ανθρώπου να ζήσει τη ζωή του μακριά από την παρουσία του Θεού, τον οδηγεί διαρκώς σε μεγαλύτερα και οδυνηρότερα προβλήματα.
Η Γραφή λέει ότι «ο κόσμος όλος εν τω πονηρώ κείται» (Α' Ιωάννου 5:19) και τα αποτελέσματα είναι ότι ενώ ο κόσμος αγωνίζεται τις μέρες αυτές να στολίσει το κενό, το φόβο και τη δυστυχία του με γιορτινά και λαμπερά περιτυλίγματα και πολύχρωμα λαμπάκια, έρχεται αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα την ανησυχία, την αδιαφορία, την καταπίεση και την αντίδραση, τη διαμάχη, το μίσος, την έχθρα, την καταστροφή, τη φωτιά, το θάνατο. Και μέσα στο περιβάλλον αυτό... νέα παιδιά• γεμάτα ζωή και όνειρα, σαν τον Αλέξη που γνωρίσαμε από τη φωτογραφία που κρατούσε μια μπάλα του μπάσκετ, έτοιμος να εφορμήσει στο «ματς» της ζωής του.
Υπάρχει ελπίδα σε όλα αυτά;
Υπάρχει. Μέσα στα συντρίμμια, στα καμένα κτήρια, στις σπασμένες βιτρίνες των καταστημάτων και των ψυχών, στις διαλυμένες οικογένειες, στις απελπισμένες καρδιές και τις κενές υπάρξεις, λάμπει μια αχτίδα φωτός. «Διότι παιδίον εγεννήθη εις ημάς, υιός εδόθη εις ημάς... και το όνομα αυτού θέλει καλεσθή Θαυμαστός, Σύμβουλος, Θεός ισχυρός, Πατήρ του μέλλοντος αιώνος, Aρχων ειρήνης.» (Ησαΐας 9:6).
Είναι ο Ιησούς Χριστός, ο «'ρχοντας της ειρήνης»∙ της προσωπικής, της διαπροσωπικής, της οικογενειακής και της κοινωνικής. Αυτός είναι που είπε «Ειρήνην αφίνω εις εσάς, ειρήνην την εμήν δίδω εις εσάς• ουχί καθώς ο κόσμος δίδει.... Ας μη ταράττηται η καρδία σας...» (Ιωάννης 14:27). Είναι η πρόσκληση στο φως από Αυτόν που είναι το Φως. Είναι η πρόσκληση στη ζωή από Αυτόν που είναι η Ζωή και που υπόσχεται να δώσει άφθονη ζωή σε όποιον Του ζητήσει. «Και όστις διψά, ας έλθη, και όστις θέλει, ας λαμβάνη δωρεάν το ύδωρ της ζωής.» (Αποκάλυψις 22:17γ).

Αυστραλία: οι γεωργοί πλήττονται από σμήνη ακριδών
Στις αγροτικές περιοχές της Πολιτείας της Νότιας Νέας Ουαλίας παρατηρήθηκε τελευταία η εξάπλωση ακριδών, που όπως είναι γνωστό, προσελκύονται από την πράσινη βλάστηση. Τα χαμηλής έως μέσης πυκνότητας σμήνη ακριδών, μερικά εκ των οποίων έχουν μήκος έως και 3 χιλιόμετρα είναι εφιαλτικά στο πέρασμά τους και προκαλούν ολοκληρωτική καταστροφή της σοδειάς των αγροτών. Σχόλιο: Μέσα από τις φυσικές διαδικασίες του ζωικού και φυτικού βασιλείου ο άνθρωπος έχει την ευκαιρία να διδαχτεί χρήσιμα μαθήματα για τις πνευματικές αλήθειες του Θεού. Για παράδειγμα, ο Θεός χρησιμοποιεί στην Αγία Γραφή τις «ακρίδες» για να συμβολίσει το ενδεχόμενο της φθοράς, της καταστροφής και της ματαίωσης των προσδοκιών του ανθρώπου που αρνείται την αναγκαιότητα της χάριτος του Θεού για την ευόδωση των στόχων του.
Στη Γραφή διαβάζουμε ότι ένα από τα αποτελέσματα της ανυπακοής στο Θεό, είναι ότι ο άνθρωπος δεν θα έχει τη χαρά να απολαύσει αυτά για τα οποία κοπιάζει «Σπόρον πολύν θέλεις φέρει εις τον αγρόν, και ολίγον θέλεις συνάξει διότι θέλει καταφάγει αυτόν η ακρίς.» (Δευτερονόμιον 28:38). Από την άλλη πλευρά όμως, για τον άνθρωπο που αποφασίζει να επιστρέψει με μετάνοια κοντά στο Θεό, ο Θεός είναι έτοιμος να αποκαταστήσει τα χαλάσματα της ζωής του και να αναπληρώσει τα χαμένα χρόνια «Και θέλω αναπληρώσει εις εσάς τα έτη, τα οποία κατέφαγεν η ακρίς...» (Ιωήλ 2:25α).

Επιβεβαιώνεται η διάσημη εξίσωση του Αϊνστάιν για την ισοδυναμία μάζας-ενέργειας
Χρειάστηκε περισσότερο από ένας αιώνας, όμως η διάσημη εξίσωση Ε=mc2 τελικά επιβεβαιώθηκε. Η μαραθώνια επίλυση της εξίσωσης σε υποατομική κλίμακα δικαιώνει τον Αϊνστάιν για την ισοδυναμία μάζας και ενέργειας. Σχόλιο: Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ένας άνθρωπος, έχοντας βρει κάποιο «επιστημονικό φωτισμό», διετύπωσε μια θεωρία, η οποία, αν και δεν είχε αποδειχτεί, αποτέλεσε την αμετακίνητη πεποίθησή του για όλη τη ζωή του και το αποτέλεσμα ήταν να δικαιωθεί για την απόφασή του.
Κατ' αναλογία, ο Χριστιανός είναι ένας άνθρωπος ο οποίος όταν γνωρίσει στη ζωή του το πνευματικό Φως, που είναι ο Ιησούς Χριστός, καλείται να κρατήσει διά της πίστεως μέχρι τέλους την πεποίθηση στην αλήθεια που γνώρισε, ξέροντας ότι στο τέλος ο αγώνας του θα δικαιωθεί∙ «διότι μέτοχοι εγείναμεν του Χριστού, εάν κρατήσωμεν μέχρι τέλους βεβαίαν την αρχήν της πεποιθήσεως» (Εβραίους 3:14).Δ. Μ.ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ www.christianity.gr
Μηνιαία χριστιανική εφημερίδα της Ελευθέρας Αποστολικής Εκκλησίας Πεντηκοστής
Τεύχος Ιανουαρίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου