που απασχολούν τον Άνθρωπο σήμερα...

* * * * * * * * *

* * * * * * * * *
"Le temps est accompli, et le royaume de Dieu s'est approché: repentez-vous et croyez à l'évangile." "The time is accomplished, and the kingdom of God is at hand: repent, and believe the gospel." "Die Zeit ist erfüllt, und das Reich Gottes ist nahe gekommen. Tut Buße und glaubet an das Evangelium." "Ο καιρός συμπληρώθηκε και η βασιλεία τού Θεού πλησίασε· μετανοείτε και πιστεύετε στο ευαγγέλιο."

******************************************** άνοιξη 2021 *************************************************

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΙΝΗΣΕΩΣ


Στο στρατό, και ιδιαίτερα στα προκεχωρημένα κλιμάκια επιχειρήσεων, υπάρχει ένα «Γραφείο Κινήσεως» καθώς λέγεται. Σκοπός του είναι η άμεσος εξυπηρέτησις σε οχήματα και άλλα μεταφορικά μέσα, κάθε παρουσιαζόμενης ανάγκης.

Στην πόρτα ενός τέτοιου γραφείου και με κόκκινα ζωηρά γράμματα, ήταν καρφωμένη η εξής έξυπνη και ψυχολογημένη επιγραφή: «Είσαι έτοιμος ν’ αναχωρήσεις;». Και από κάτω επεξηγούσε: «Σε οποιαδήποτε στιγμή του 24ώρου, μπορεί να διαταχθής να πας κάπου με τ’ όχημά σου. Είσαι έτοιμος ν’ αναχωρήσεις; Τα λάστιχα του αυτοκινήτου σου είναι φουσκωμένα; Έχεις βενζίνη στο ντεπόζιτό σου; Το Φύλλο Κινήσεώς σου είναι θεωρημένο;».

Αλλά το θέαμα τούτο συναντιέται και έξω από το στρατό. Ολόκληρη η γη μας τι άλλο είναι παρά ένα τεράστιο γραφείο κινήσεως; 3.500 ψυχές την ώρα και 85.000 το 24ωρο, αναχωρούν με τ’ αυτοκίνητο που λέγεται θάνατος και με προορισμό την αιωνιότητα. Άλλες τόσες και περισσότερες ψυχές έρχονται με τ’ αυτοκίνητο που λέγεται γέννηση, να σταθμεύσουν γι’ άγνωστο χρόνο στον πλανήτη μας.

Και μέσα από την αδιάκοπη τούτη κίνηση, υψώνεται παμμέγιστη η προειδοποίηση: «Είσαι έτοιμος ν’ αναχωρήσης;». Μ’ άλλα λόγια: «Μια οποιαδήποτε στιγμή, σε οποιαδήποτε ηλικία, ενδέχεται ν’ αναχωρήσης. Γνώρισες και πίστεψες στη λυτρωτική αγάπη του Χριστού που ‘ναι ο μόνος δρόμος προς τον Ουρανό; Η ψυχή σου έχει πλυθή στο εξιλαστήριο αίμα του σταυρού Του; Αν όχι, τώρα, όσο είναι καιρός ευπρόσδεκτος, ετοιμάσου ν’ απαντήσης τον Θεόν σου» (Αμώς δ’ 12).

Μη βασιστής αλλού για το επικείμενο αυτό ταξείδι σου. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Τα τυχόν καλά σου έργα και προσπάθειες ή η πίστη σου σ’ άλλους ανθρώπους, δεν μπορούν να σ’ ανοίξουν δρόμο προς τον ουρανό. Άκουσε πώς μιλεί ο Χριστός: «Εγώ είμαι η αλήθεια, η οδός και η ζωή… Κανένας δεν έρχεται προς τον Πατέρα, παρά μέσω εμού» (Ιωάννη ιδ’ 6).

ΜΙΛΤ. Δ. ΑΓΓΕΛΑΤΟΣ

«Αυτά που μου ‘πε η ζωή» Αθήνα, 1950

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου