που απασχολούν τον Άνθρωπο σήμερα...

* * * * * * * * *

* * * * * * * * *
"Le temps est accompli, et le royaume de Dieu s'est approché: repentez-vous et croyez à l'évangile." "The time is accomplished, and the kingdom of God is at hand: repent, and believe the gospel." "Die Zeit ist erfüllt, und das Reich Gottes ist nahe gekommen. Tut Buße und glaubet an das Evangelium." "Ο καιρός συμπληρώθηκε και η βασιλεία τού Θεού πλησίασε· μετανοείτε και πιστεύετε στο ευαγγέλιο."

******************************************** άνοιξη 2021 *************************************************

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Το Πάσχα έρχεται και μαζί του έρχονται και τα σκουπίδια


Στα Καμίνια του Πειραιά το φετινό Πάσχα, θα το περάσουν οι κάτοικοι παρέα με τα σκουπίδια, τα οποία έχουν γίνει μικροί λόφοι. Αυτή η «παραμέληση» των σκουπιδιών γίνετε σχεδόν σε όλες τις γιορτές, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι τα σκουπίδια είναι πλήρως αντιαισθητικά και δύσοσμα, είναι μια μεγάλη εστία μολύνσεως και ιδιαίτερα επικίνδυνα για τα παιδιά, αφού πολλές μάζες σκουπιδιών έχουν συσσωρευτεί έξω από σχολεία και παιδικές χαρές! Και το πρόβλημα δεν τελειώνει εκεί, διότι πολλές μάζες σκουπιδιών είναι κοντά σε καταστήματα τροφίμων π.χ. φούρνους, κρεοπωλεία, ψητοπωλεία κ.ά.

Ο δήμος Πειραιά όμως δεν φαίνεται διατεθειμένος να λάβει δραστικά μέτρα και φυσικά δεν έχει ευθύνες μόνο ο δήμος, αλλά και οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας, οι οποίοι σχεδόν με αδιαφορία για τον συνάνθρωπό τους, απέχουν των καθηκόντων τους αφήνοντας πίσω τους το πρόβλημα που προαναφέραμε.
Δηλαδή ουσιαστικά, ο δήμος και οι εργαζόμενοι του, δεν παρέχουν τις υπηρεσίες που είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν στον απλό πολίτη-κάτοικο των Καμινίων και όλου του Πειραιά, αλλά ο πολίτης-κάτοικος είναι υποχρεωμένος να πληρώνει τον δήμο μέσα από την ΔΕΗ (π.χ. σε Εκκαθαριστικό λογαριασμό 49,00 ευρώ, για το Δήμο Πειραιώς αντιστοιχούν 32,87 ευρώ!!!), σε μια πολύ δύσκολη για τα οικονομικά εποχή και ας μην κάνει ο δήμος την δουλειά του. Η απαίτηση του απλού, νομοταγή και βιοπαλαιστή κάτοικου Καμινίων και όλου του Πειραιά* είναι να τα βρουν δήμος και εργαζόμενοι, γιατί αυτό που γίνετε σχεδόν σε κάθε Πάσχα & Χριστούγεννα με τα σκουπίδια, είναι από γελοίο ως απαράδεκτο.

Ύστερα θέλουμε τουρισμό στην Ελλάδα. Κάποιος είχε πει, ότι στην Ελλάδα υπάρχουν Έλληνες γαλλόφιλοι, γερμανόφιλοι κλπ, αλλά Έλληνες φιλέλληνες δεν υπάρχουν…

*«Ο λιμένας του Πειραιά είναι ο μεγαλύτερος της Ευρώπης και ένας από τους μεγαλύτερους του κόσμου σε επιβατική κίνηση» http://el.wikipedia.org/wiki/Πειραιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου