που απασχολούν τον Άνθρωπο σήμερα...

* * * * * * * * *

* * * * * * * * *
"Le temps est accompli, et le royaume de Dieu s'est approché: repentez-vous et croyez à l'évangile." "The time is accomplished, and the kingdom of God is at hand: repent, and believe the gospel." "Die Zeit ist erfüllt, und das Reich Gottes ist nahe gekommen. Tut Buße und glaubet an das Evangelium." "Ο καιρός συμπληρώθηκε και η βασιλεία τού Θεού πλησίασε· μετανοείτε και πιστεύετε στο ευαγγέλιο."

******************************************** άνοιξη 2021 *************************************************

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

ΚΑΡΙΕΡΑ, ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ή ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ;


Οι δημοσκοπήσεις και η στατιστική ανάλυση των ευρημάτων αποτελούν τα εργαλεία με τα οποία οι επιστήμονες προσπαθούν να αναλύσουν κοινωνικά φαινόμενα και ει δυνατόν να υποδείξουν προτάσεις για την αντιμετώπισή τους.
Και ένα τέτοιο φαινόμενο είναι η μεγάλη υπογεννητικότητα στον αναπτυγμένο λεγόμενο κόσμο και η μεγάλη απροθυμία των ανθρώπων να παντρευτούν και να κάνουν παιδιά. Τα αποτελέσματα μιας μεγάλης μελέτης που έγινε στη Βρετανία και δημοσιεύθηκε τον Μάιο του 2005 μιλούν από μόνα τους.
Κατά τη δημοσκόπηση, οι Βρετανοί καθυστερούν σημαντικά να κάνουν οικογένεια και να γίνουν γονείς, καθώς κύριο μέλημά τους είναι η επαγγελματική τους σταδιοδρομία και η διασκέδαση.
Το ποσοστό γεννήσεων στη Βρετανία το 2004 ήταν 1,77 παιδιά για κάθε γυναίκα, ενώ στη δεκαετία του 1960 ήταν 2,95 παιδιά. Σύμφωνα με το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής, η περίοδος γονιμότητας λήγει για το 20% των γυναικών στη Βρετανία χωρίς παιδιά, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό πριν από 60 χρόνια ήταν 10%.
Ανάλογα η και χειρότερα όμως είναι τα ποσοστά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση όπου το ποσοστό γεννήσεων το 2003 ήταν μόλις 1,48 παιδιά, αρκετά μικρότερο από το ποσοστό του 2,1 που θεωρείται απαραίτητο για την ανανέωση του πληθυσμού. Είναι φανερό πως στο σύνολό τους τα κράτη της Γηραιάς Ηπείρου αντιμετωπίζουν έντονα το πρόβλημα της γήρανσης του πληθυσμού με όλες τις επερχόμενες συνέπειες, π.χ το ασφαλιστικό.
Στη προαναφερόμενη έρευνα οι γυναίκες θεωρούν σημαντικότερη τη διασκέδαση από τη μητρότητα με πρώτη προτεραιότητα τη καριέρα τους. Μόνο το 32% των ανδρών πιστεύει ότι οι γυναίκες πρέπει να θέσουν σαν πρώτη προτεραιότητα τα παιδιά, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στις γυναίκες είναι 36%.
Όμως για το χαμηλό ποσοστό γεννήσεων δεν ευθύνονται μόνο οι προτεραιότητες των ανθρώπων, καριέρα και διασκέδαση έναντι παιδιών. Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση το 53% των γυναικών και το 46% των ανδρών πιστεύουν ότι είναι πιο δύσκολο σήμερα από κάθε άλλη φορά να βρει κανείς το κατάλληλο σύντροφο για να αποκτήσει μια σταθερή οικογένεια και παιδιά μαζί του.
Η σκληρή γλώσσα των αριθμών σκιαγραφεί μια γενιά αποπροσανατολισμένη και φοβισμένη, δέσμια των παθών και των λανθασμένων επιλογών στις οποίες τους οδήγησαν οι παντός είδους “διαφωτιστές” τους. Ιδιαίτερα το σύνθημα που προωθήθηκε τα τελευταία χρόνια από τις ριζοσπαστικές φεμινιστικές οργανώσεις και εν πολλοίς επικράτησε ήταν : “πρώτα η καριέρα”. Το κίνημα του ριζοσπαστικού φεμινισμού ξόδεψε τις τελευταίες δεκαετίες τεράστια ενέργεια και χρήματα για να οδηγήσει την γυναίκα στην “χειραφέτηση” και να αποθαρρύνει την έγκαιρη τεκνογονία, ιδιαίτερα αν αυτή (προς Θεού!) ανάγκαζε την σύζυγο - γυναίκα να εξαρτάται για κάποιο διάστημα οικονομικά από τον σύζυγο - άνδρα. Προσπάθησαν με κάθε τρόπο να απομακρύνουν τους ανθρώπους από τη σοφία και την αγάπη του Λόγου του Θεού και να τους θρέψουν με κακόβουλες ανθρώπινες επινοήσεις. Ήδη έχουμε αρχίσει να αισθανόμαστε τις συνέπειες.
Μακάριοι οι άνθρωποι που κτίζουν τη ζωή τους επάνω στο Λόγο του Θεού. Στο κατά Χριστό ζευγάρι και η γυναίκα και ο άνδρας αισθάνονται ασφαλείς και χαρούμενοι μέσα στην οικογένεια. Δεν εμποδίζονται να σπουδάσουν και να σταδιοδρομήσουν αλλά ενημερωμένοι και με θεία επίγνωση κάνουν τις επιλογές τους γνωρίζοντας ότι ο κύριος σκοπός τους είναι όλα τα μέλη της οικογενείας να απολαύσουν τη Βασιλεία των Ουρανών.


Αναδημοσίευση από το http://www.christianity.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου