που απασχολούν τον Άνθρωπο σήμερα...

* * * * * * * * *

* * * * * * * * *
"Le temps est accompli, et le royaume de Dieu s'est approché: repentez-vous et croyez à l'évangile." "The time is accomplished, and the kingdom of God is at hand: repent, and believe the gospel." "Die Zeit ist erfüllt, und das Reich Gottes ist nahe gekommen. Tut Buße und glaubet an das Evangelium." "Ο καιρός συμπληρώθηκε και η βασιλεία τού Θεού πλησίασε· μετανοείτε και πιστεύετε στο ευαγγέλιο."

******************************************** άνοιξη 2021 *************************************************

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

"ΤΟ ΚΑΚΟΝ ΚΑΛΟΝ...ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΔΙΑ ΦΩΣ...ΤΟ ΠΙΚΡΟΝ ΔΙΑ ΓΛΥΚΥ..."

"Κάθε παιδί που γεννιέται έχει το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα να έχει μια οικογένεια που να του παρέχει στοργή, φροντίδα και προστασία.......Εξάλλου και σε χώρες που αποδέχονται και αναγνωρίζουν την ομόφυλη συμβίωση, η υιοθεσία προκαλεί ακόμη μεγάλες αντιδράσεις. Η βασική επιχειρηματολογία είναι ότι δεν είναι “προς το συμφέρον του παιδιού” να μεγαλώνει σε μια οικογένεια με ομόφυλους γονείς. Το επιχείρημα αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα προκαταλήψεων, καθώς δεν ανταποκρίνεται στα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα που καταδεικνύουν ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν σε ομόφυλες οικογένειες δεν υστερούν σε τίποτε από τα παιδιά που μεγαλώνουν σε ετερόφυλες".

Αυτά τα 'ωραία' τα λέει (και δημοσιεύθηκε η άποψή της στο Βήμα της Κυριακής 20/2/11) η Δήμητρα Κογκίδου, καθηγήτρια και κοσμήτωρ στην Παιδαγωγική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ένας άνθρωπος που διδάσκει νέους και νέες, οι οποίοι θα γίνουν δάσκαλοι για να διδάξουν με τη σειρά τους μικρά παιδιά... Και μας φέρνει δήθεν κάποια 'σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα' για να κάνει "το κακόν καλόν"... και "ΚΑΘΩΣ ΑΠΕΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΤΟ ΝΑ ΕΧΩΣΙΝ ΕΠΙΓΝΩΣΙΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΑΡΕΔΩΚΕΝ ΑΥΤΟΥΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΣ ΑΔΟΚΙΜΟΝ ΝΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΑΤΤΩΣΙ ΤΑ ΜΗ ΠΡΕΠΟΝΤΑ".

Η απόλυτη ανταρσία και η καταπάτηση κάθε φυσιολογικού από τους ανθρώπους οδηγεί την κοινωνία σε πλήρη σήψη. Νομίζουν ότι 'διασπάνε τους δεσμούς' και ότι 'απορρίπτουν τις αλυσίδες από πάνω τους', αλλά δεν βλέπουν ή δεν θέλουν να δουν που καταλήγει αυτό το ορμητικό ποτάμι της απιστίας.

Βέβαια, υπάρχει και η άλλη πλευρά αυτής της πικρής κατάστασης, κι αυτή είναι ότι επιβεβαιώνεται ο προφητικός λόγος της Αγίας Γραφής: ΚΑΙ ΕΝ ΤΟΙΣ ΕΣΧΑΤΟΙΣ ΚΑΙΡΟΙΣ ... ΟΤΑΝ ΑΙ ΑΝΟΜΙΑΙ ΦΘΑΣΩΣΙΝ ΕΙΣ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ... και η χαρά του πιστού ανθρώπου είναι ότι "Όταν λοιπόν αρχίζουν να γίνονται αυτά, ανορθωθείτε και σηκώστε πάνω τα κεφάλια σας, γιατί πλησιάζει η απολύτρωσή σας".

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Απαράδεκτη, αντικοινωνική και αλαζονική η συμπεριφορά της κυρίας Κωνσταντίνου προϊσταμένης των ΕΛΤΑ Νέας Μάκρης...προς την εφημερίδα "Αρκαδικό Βήμα"



...αλαζονική η συμπεριφορά της κυρίας Κωνσταντίνου προϊσταμένης των ΕΛΤΑ Νέας Μάκρης...προς την εφημερίδα "Αρκαδικό Βήμα"...


...σε δύσκολες εποχές με οικονομική κρίση για όλους μας η κυρία των ΕΛΤΑ μας "καταδικάζει" σε αφανισμό μια εφημερίδα με 23 χρόνια ζωής...


Πολλά τα παράπονα από κατοίκους της περιοχής μας για την αλαζονική και αντικοινωνική της συμπεριφορά προς όλους τους ατυχείς πελάτες του καταστήματος Νέας Μάκρης. Αυτό μας είπε υπάλληλος της Κεντρικής Διοίκησης όταν επικοινωνήσαμε για να καταγγείλουμε το γεγονός της άρνησής της να εξοφλήσει μια ταχυδρομική επιταγή συνδρομητή μας στην εφημερίδα "Αρκαδικό Βήμα" .
Περισσότερα από 23 χρόνια τώρα είχαμε μια άψογη συνεργασία με τα ΕΛΤΑ.
Οι συνδρομές όλα αυτά τα χρόνια έρχονται μέσω Ταχυδρομείου με την σχετική πάντα επιβάρυνση για τον αναγνώστη - συνδρομητή μας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση τα 40.00 ευρώ φιλική συνδρομή ενίσχυσης είχαν επιπλέον 4,00 ταχυδρομικά έξοδα που σημαίνει θεωρητικά ότι είμαστε καλοί πελάτες για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.
Παρ' όλα ταύτα η παραπάνω κυρία μας αντιμετώπισε ως κάτι χειρότερο από τους "ληστές" που κάνουν επιδρομή στα Ταχυδρομεία..(Δείτε περίπτωση Ταχυδρομικού διανομέα έξω από την Κοντοβάζαινα Γορτυνίας προ ημερών όταν άγνωστοι του ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο με ηλεκτρονικό μηχανισμό και του αφαίρεσαν 20000 ευρώ, που προορίζονταν για συντάξεις των γερόντων).
Μια απλή περίπτωση στην οποία ήταν καθαρά στο χέρι της να δώσει μια λύση μετατράπηκε σε μέγα πρόβλημα, δείχνοντας μας ότι η εξουσία της την κάνει να μην το συζητά και να μας δείχνει την πόρτα εξόδου...
Είναι απαράδεκτο να έχουμε μια τέτοια κυρία που εμείς την πληρώνουμε και δεν καταλαβαίνει ότι η ύπαρξή της εκεί οφείλεται σε εμάς τους αμετανόητους πελάτες των ΕΛΤΑ.
Περιμένουμε τόσο από τον Δήμαρχο του ιστορικού Μαραθώνα Ιορδάνη Λουϊζο να δει αυτό το σοβαρό πρόβλημα που υποβόσκει εδώ και καιρό σε μια περιοχή όπως η Νέα Μάκρη που λίγο πολύ γνωριζόμαστε όλοι και ευτυχώς ακόμη δεν υπάρχει το απρόσωπο της μεγάλης πόλης.
Αλλά και από την Διοίκηση της Περιφερειακής Δ/νσης Αττικής ΕΛΤΑ να διερευνήσει το θέμα κατόπιν εγγράφου καταγγελίας μας στην ανωτέρω Διοίκηση και να της αλλάξει πόστο.
Πάνος Σ. Αϊβαλής
Δημοσιογράφος, εκδότης
Ανατολή Ν. Μάκρη

Ανατολι-κα της Νεας Μακρης - online.gr

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Πόσα κονομάει το χρόνο ο κάθε Βουλευτής.

...2 εκατ. νεόπτωχοι που πεινάνε αλλά οι βολευτές τα κονομάνε

Διαβάστε να φρίξετε. Πόσα κονομάει το χρόνο

ο κάθε Βουλευτής.

Ναι αυτοι που μες λένε ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ


Δείτε αναλυτικά τι παίρνουν οι 300 βο(υ)λευτές και όλοι οι αυλικοί τους (υπάλληλοι - δημοσιογράφοι της Βουλής κλπ.) Ενα ρεπορτάζ ΣΟΚ το οποίο στοίχησε την θέση του Νικόλα Βαφειάδη όταν και τόλμησε να το δημοσιεύσει.

Βουλευτικές απολαβές και προνόµια:...........

• Το 2010 οι 300 της Βουλής θα μοιράστηκαν το ποσό των 42,5 εκατ. ευρώ
• Ο µέσος όρος των μηνιαίων βουλευτικών αποδοχών ανέρχεται σε 10.000 ευρώ
• Το 50% φορολογείται αυτοτελώς και το υπόλοιπο προστίθεται στα τυχόν άλλα εισοδήµατα
• 35 εκατ. ευρώ µοιραστηκανν µέσα στο 2010 οι συνταξιούχοι βουλευτές ή οι σύζυγοι και οι άγαµες θυγατέρες θανόντων βουλευτών
• 4,3 εκατ. ευρώ προορίζεται για τις συντάξεις των πρώην πρωθυπουργών
• Για την κατοχύρωση βουλευτικής σύνταξης απαιτούνται 4 χρόνια
• Όσοι έχουν πρωτοεκλεγεί πριν από το 1993 συνταξιοδοτούνται από τα....

55 τους χρόνια
Όσοι βουλευτές είναι άνω των 65 χρόνων λαμβάνουν ταυτόχρονα και βουλευτική αποζημίωση και βουλευτική σύνταξη. (Αναπάντητο παρέμεινε και το ερώτημα για το πόσοι βουλευτές λαμβάνουν βουλευτική σύνταξη και πόσοι από αυτούς παραμένουν βουλευτές, εισπράττοντας ταυτόχρονα και τη βουλευτική αποζημίωση. «Ούτε ξέρω ούτε θέλω να ξέρω», μου είπε σχετικά ο γενικός γραμματέας).


Παροχές

• Κινητό τηλέφωνο (μέχρι 200 ευρώ μηνιαίως).
• 8 σταθερές γραμμές τηλεφωνίας (μέχρι 12.000 ευρώ).
• Αυτοκίνητο (το μισθώνει η Βουλή με λίζινγκ).
• Δωρεάν διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο για τους βουλευτές της επαρχίας (70 ευρώ ημερησίως).
• Γραφείο εκτός Βουλής και γραφική ύλη, ταχυδρομική ατέλεια, ατέλεια στις μετακινήσεις με λεωφορεία, σιδηρόδρομο και ακτοπλοΐα, καθώς και 52 αεροπορικά εισιτήρια μετ' επιστροφής για το νομό τους, εφόσον αυτός απέχει περισσότερα από 200 χιλιόμετρα από την Αθήνα.
• Δυνατότητα λήψης άτοκων δανείων από τη Βουλή και χαμηλότοκων από τις τράπεζες.
• Κάθε βουλευτής έχει στην υπηρεσία του τέσσερις δημοσίους υπαλλήλους αποσπασμένους και μετακλητούς καθώς και έναν επιστημονικό συνεργάτη, ο οποίος πληρώνεται από τη Βουλή.

Στους πρώην πρωθυπουργούς αλλά και στους πρώην προέδρους της Βουλής παραχωρούνται γραφεία μέσα στο Κοινοβούλιο, ακόµη και στην περίπτωση που δεν έχουν επανεκλεγεί βουλευτές, όπως είναι η περίπτωση του Kώστα Σημίτη. Τον πιο ευρύχωρο και ηλιόλουστo χώρο στoν δεύτερο όροφο, με εξαιρετική θέα στον Εθνικό Κήπο, εξασφάλισε πρόσφατα ο Κώστας Καραμανλής.


Συνταξιούχοι βουλευτές

Είναι οι μοναδικοί Ελληνες που έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν παράλληλα και δεύτερη σύνταξη από το επάγγελμα που ασκούν ή ασκούσαν, εφόσον δεν εργάζονται στo δημόσιο, ή και τρίτη στην περίπτωση που ήταν συνδικαλιστές, πρώην δήμαρχοι ή πρώην νομάρχες (χορηγίες).

Μέσα στην τριετία 2010-2012 υπολογίζεται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ότι μπορεί να δοθούν στoυς συνταξιούχους βουλευτές άλλα περίπου 80 εκατ. ευρώ που διεκδικούν αναδρομικά, λόγω των αναδρομικών αυξήσεων που πήραν πρόσφατα οι δικαστές (έχουν πάρει ήδη το 25%, ενώ το υπόλοιπο 75% θα καταβληθεί το Μάιοτου 2011), όταν οι τελευταίοι αύξησαν τους μισθούς τους κατά περίπου 80%. Αποτελεί πάγια μέθοδο η διεκδίκηση εκ μέρους των συνταξιούχων βουλευτών των αυξήσεων που λαμβάνουν οι ανώτεροι δικαστικοί, οι οποίες μετά την τελική δικαίωσή τους επεκτείνονται και στους εν ενεργεία βουλευτές.



Υπάλληλοι της Βουλής

• 1.340 άτομα μόνιμο προσωπικό της Βουλής.
• 1.200 αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι και επιστημονικοί συνεργάτες των βουλευτών.
• Συνολική μισθοδοσία: 106 εκατ. ευρώ. Παίρνουν 2 επιπλέον μισθούς, που τελευταία ενσωματώθηκαν με τη μορφή επιδόματος στη βασική αποζημίωση.
• Ο νεοπροσλαμβανόμενος στη Βουλή που έχει τελειώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση (π.χ. προσωπικό καθαριότητας) λαμβάνει 1.900 ευρώ καθαρά μηνιαίως.
• Εξαιρέθηκαν από την υποχρεωτική υπαγωγή τους στον κλάδο κύριας σύνταξης του ΙΚΑ -ΕΤ ΑΜ ακόμα και όσοι θα προσληφθούν από το 2011 και μετά.
• Συνταξιοδοτούνται έπειτα από 28,5 χρόνια υπηρεσίας και λαμβάνουν από το ταμείο αρωγής υπαλλήλων της Βουλής (ΤΑΥΒ) ένα εφάπαξ ίσο με δύο μηνιαίους μισθούς για κάθε έτος ασφάλισης (100.000 -150.000 ευρώ ο καθένας).
Το ΤΑΥΒ καρπώνεται την εκμίσθωση των κυλικείων, του εστιατορίου και των φιλοξενούμενων υπηρεσιών (Εθνική Τράπεζα κ.ο.κ.), ενώ έχει και τα δικαιώματα της ανακύκλωσης του χαρτιού.

Επίσης, από τη Βουλή μισθοδοτούνται και 74 ειδικοί φρουροί (άγνωστο πού υπηρετούν), ενώ καταβάλλεται και μηναίο επίδομα σε όλους τους αστυνομικούς που φρουρούν το Κοινοβούλιο.

Την τελευταία πενταετία, ο αριθμός των μόνιμων υπαλλήλων διπλασιάστηκε με διακομματική συναίνεση. Οι περισσότεροι είναι συγγενείς πολιτικών, βουλευτών, υψηλόβαθμων δικαστικών και αστυνομικών, ενώ ως υπάλληλοι έχουν προσληφθεί ακόμη και πρώην πολιτικοί, όπως ο πρώην ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μανώλης Μαυρομάτης.

Αποτελεί κοινό μυστικό πως δεν προσέρχονται όλοι οι υπάλληλοι στην εργασία τους, διότι, αν έρχονταν όλοι, θα δημιουργείτο το αδιαχώρητο. Περιμένοντας στον προθάλαμο του γ.γ., είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω προσωπικά πως δεν φτάνουν οι καρέκλες. Μόλις έβγαινε κάποιος για τσιγάρο, αμέσως τη θέση του, πάντα πίσω από μια οθόνη κομπιούτερ ακινητοποιημένη στο Facebook, καταλάμβανε ένας άλλος.


Διαπιστευμένοι συντάκτες που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Βουλής

• Στέλνουν τα παιδιά τους στον εξαιρετικό παιδικό σταθμό που λειτουργεί στο υπόγειο προς τη μεριά του Εθνικού Κήπου (επειδή έχουν αυξηθεί οι ανάγκες, δημιουργείται κι άλλος σε κτίριο που παραχώρησε στη Βουλή το υπουργείο Πολιτισμού στην Πλάκα).
• Γυμνάζονται στο άρτια εξοπλισμένο γυμναστήριο (διαθέτει μέχρι και χαμάμ ) με εννέα γυμναστές (Μητροπόλεως 1 και Φιλελλήνων), μαζί με τους βουλευτές, τους επιστημονικούς τους συνεργάτες και τους υπαλλήλους της Βουλής.
• Προσωπικός χώρος στάθμευσης στο υπόγειο γκαράζ της Βουλής.
• Δωρεάν καινούργιος προσωπικός φορητός υπολογιστής σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.

Όταν δημιουργήθηκε σάλος με τη δημοσιοποίηση των προνομίων των υπαλλήλων της Βουλής, οι τελευταίοι τα έβαλαν με τους πάνω από 70 δημοσιογράφους που καλύπτουν το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ:

«Αξιότιμε Πρόεδρε, αυτά τα λιοντάρια δεν ικανοποιήθηκαν όταν τους δωρίσατε δημόσια περιουσία, χαρίζοντάς τους προσωπικό φρουρούμενο χώρο στάθμευσης, δεν ικανοποιήθηκαν όταν τους χαρίσατε προσωπικά λάπτοπ, με χρήματα του σκληρά δοκιμαζόμενου από τα οικονομικά μέτρα Έλληνα φορολογούμενου», γράφει σε ανοικτή επιστολή προς τον Φίλιππο Πετσάλνικο ο συνδυασμός «Εργαζόμενοι εν δράσει».


Τηλεοπτικός σταθμός

• Συνολικό προσωπικό περίπου 100 άτομα.
• Κόστος για το 2010 6 εκατ. Ευρώ
• Τηλεθέασή 0,3%.

Αναπάντητο έμεινε και το ερώτημα πόσοι από τους δημοσιογράφους που απασχολεί ο τηλεοπτικός σταθμός της Βουλής καλύπτουν ταυτόχρονα τον κοινοβουλευτικό έλεγχο για λογαριασμό άλλων ΜΜΕ.



Ατιµωρησία

• Αν ένας βουλευτής απουσιάσει αδικαιολόγητα σε περισσότερες από πέντε συνεδριάσεις το μήνα, παρακρατείται υποχρεωτικά για κάθε απουσία το 1/30 της μηνιαίας αποζημίωσής του. Στην πράξη όμως, ενώ τα νομοσχέδια συζητούνται και ψηφίζονται σε άδεια έδρανα, ούτε ένα ευρώ δεν έχει παρακρατηθεί από κανένα βουλευτή. « Δεν έχουν γίνει υπερβάσεις στις απουσίες», με διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ο γενικός γραμματέας.
• Δεν γίνεται κανένας απολύτως έλεγχος στο «πόθεν έσχες» και στους τραπεζικούς λογαριασμούς των βουλευτών, ενώ οι μετοχές, έτσι κι αλλιώς, δεν μπορούν να ελεχθούν διότι είναι ανώνυμες.
• Τα αδικήματα των υπουργών παραγράφονται με διαδικασίες εξπρές

Οι βουλευτές παραμένουν ατιμώρητοι για όλα τα αστικά και ποινικά αδικήματα που διαπράττουν, επικαλούμενοι την ασυλία τους. Ενδεικτικό είναι ότι πολίτης που μήνυσε βουλευτή για εκβιασμό οδηγήθηκε τελικά ο ίδιος στη φυλακή έπειτα από αντιμήνυση που του έκανε ο βουλευτής, ο οποίος, λόγω της ασυλίας, ουδέποτε δικάστηκε.

Η παραβίαση του συντάγματος και του κανονισμού της Βουλής αποτελεί καθημερινό φαινόμενο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το μνημόνιο στήριξης ψηφίστηκε ως νομοσχέδιο, που απαιτεί 151 βουλευτές, και όχι ως διεθνής σύμβαση, που απαιτεί 180. Και ακόμη πιo χαρακτηριστικό πως την επομένη της ψήφισής του ψηφίστηκε τροπολογία - προσθήκη, βάσει της οποίας οι συμβάσεις δανεισμού ισχύουν από τη στιγμή της υπογραφής τους, χωρίς την προϋπόθεση της κύρωσής τους από το Κοινοβούλιο, ενώ το σύνταγμα προβλέπει πως καμία προσθήκη ή τροπολογία δεν εισάγεται για συζήτηση αν δεν σχετίζεται με το κύριο αντικείμενο του νομοσχεδίου που ψηφίζεται.


Το κτίριο

Κατασκευάστηκε το 1840 ως ανάκτορο του Βαυαρού πρίγκιπα Όθωνα.

Λευκό μάρμαρο παντού, ακόμη και στο προαύλιο, όπου σταθµεύουν οι κυβερνητικές λιµουζίνες, ξύλο και δέρµα, χειροποίητα χαλιά και πολλοί πίνακες ζωγραφικής, που αγοράστηκαν σε πλειστηριασµούς τα τελευταία χρόνια, ενόσω βούλιαζε η πραγματική οικονοµία της χώρας...


Πίνοντας καφέ...

Η µεγαλύτερη κίνηση µέσα στο κτίριο παρατηρείται στο καφενείο, ιδιαίτερα στην αίθουσα καπνιζόντων, και µπροστά από το ΑΤΜ στο υποκατάστηµα της Εθνικής Τράπεζας, όπου σχηµατίζονται µόνιµα ουρές. Παρ' όλες δε τις φαινοµενικά αγεφύρωτες απόψεις µεταξύ των διαφορετικών συνιστωσών του πολιτικού φάσµατος, θα δει κανείς στους διαδρόµους πως όλοι σχεδόν χαριεντίζονται µεταξύ τους.

Κάποια κινητικότητα υπάρχει στην αρχή και στην Ολοµέλεια, για τα µάτια του κόσµου, όπως και στις συνεδριάσεις των αµειβόµενων επιτροπών (246 ευρώ ανά συνεδρίαση). οι ελάχιστοι που παρίστανται για κάποιο διάστηµα κατά κανόνα δεν παρακολουθούν τον οµιλητή και περιορίζονται σε δηµόσιες σχέσεις κάνοντας αστειάκια ή συνοµιλούν µέσω κινητού τηλεφώνου για άλλες υποθέσεις, πίνοντας τον καφέ τους.

Αλλωστε, τα πολιτικά κόµµατα δεν πλήττονται οικονοµικά από την κρίση, όπως αποδείχτηκε και µετά την πρόσφατη κυβερνητική απόφαση για αύξηση κατά 30% της ετήσιας κρατικής επιχορήγησής τους, η οποία, από τα 37 εκατ. ευρώ που είχε περιοριστεί έφτασε τελικά το 2010 στα 49 εκατ. ευρώ. Συνολικά τα πολιτικά κόµµατα χρωστούν 36 εκατ. ευρώ στο ελληνικό Δηµόσιο και 245 εκατ. ευρώ στις τράπεζες.

http://news24gr.blogspot.com/2011/02/blog-post_61.html

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ, Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΛΠΙΔΑ


Ο Θεός είναι Αγάπη

«Ας ευφραίνωνται δε πάντες οι ελπίζοντες επί σέ· ας χαίρωσι διαπαντός, διότι συ περισκεπάζεις αυτούς· ας καυχώνται ομοίως επί σε οι αγαπώντες το όνομά σου».

Σήμερα το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου, πέρα από τα επιμέρους προβλήματα είναι ότι δεν έχει ελπίδα. Είναι απογοητευμένος από τα πάντα. Ενώ βρίσκεται στο σκοτάδι λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζει, δεν μπορεί να δει έστω στην άκρη του τούνελ λίγο φως, ώστε η καρδιά του να γεμίσει ελπίδα και να πάρει κουράγιο για να συνεχίσει την ομολογουμένως δύσκολη πορεία αυτής της ζωής. Και αυτό συμβαίνει, γιατί η ελπίδα των ανθρώπων στις διάφορες «αξίες» αυτού του κόσμου δικαίως έχει χαθεί. Έτσι, εκπληρώνεται ο λόγος του Κυρίου: «Επικατάρατος ο άνθρωπος, όστις ελπίζει επί άνθρωπον και κάμνει σάρκα βραχίονα αυτού και του οποίου η καρδία απομακρύνεται από του Κυρίου» Ιερεμίας ιζ:5.

Να ελπίσω σε μία καλή δουλειά; Να ελπίσω σε μία ειλικρινή σχέση; Να ελπίσω στα χρήματα ή να ελπίσω έστω στην καλή μου υγεία; Ή μήπως να ελπίσω στις γνωριμίες μου; Όλα αυτά πολλοί τα δοκιμάσαμε, αλλά όλοι απογοητευτήκαμε. Και από ανθρώπους και από δουλειές και από γνωριμίες. Άλλους τους πρόδωσε η υγεία τους, άλλους τους πρόδωσαν οι φίλοι τους, άλλους ακόμα και η οικογένειά τους, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι συνάνθρωποι γύρω μας να καταθλίβονται, κάποιοι μάλιστα να έρχονται και σε απόγνωση, γιατί προδομένοι από όλους και όλα ζουν πλέον χωρίς καμία ελπίδα άρα χωρίς δυνάμεις, χωρίς στόχο, χωρίς σκοπό. Έτσι καταλήγει ο άνθρωπος να ζει στο απόλυτο σκοτάδι. Και όμως υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, υπάρχει ελπίδα σε κάθε πρόβλημα και σε κάθε ανάγκη. Και αυτό το φως μπορούμε να το δούμε μόνο με τα μάτια της πίστεως. «Ευλογημένος ο άνθρωπος ο ελπίζων επί Κύριον και του οποίου ο Κύριος είναι η ελπίς» Ιερεμίας ιζ:7. Και η αυτή η μόνη και αληθινή ελπίδα είναι ο Ιησούς Χριστός.

Ο αναστημένος Χριστός και σήμερα φωνάζει: «Εγώ είμαι το φως του κόσμου· όστις ακολουθεί εμέ δεν θέλει περιπατήσει εις το σκότος, αλλά θέλει έχει το φως της ζωής» Ιωάννης η:12, «Έλθετε προς με, πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι, και εγώ θέλω σας αναπαύσει» Ματθαίος ια:28, «Εάν ζητήσητέ τι εν τω ονόματί μου, εγώ θέλω κάμει αυτό» Ιωάννης ιδ:14. Χρειάζεται σε όποια κατάσταση και αν βρισκόμαστε, να φωνάξουμε σαν τον βασιλιά και προφήτη Δαβίδ: «Κύριε ο Θεός μου, επί σε ελπίζω· σώσον με… και ελευθέρωσόν με·» Ψαλμός ζ:1. Ας αναρωτηθούμε γιατί ο Δαβίδ δεν έλπιζε στα πλούτη του ή στη δόξα του, στις δυνάμεις και τις εξουσίες του ή ακόμα στην πνευματικότητά του; Γιατί ήξερε το χαρακτήρα του Θεού. Γνώριζε ότι «ο Κύριος ηδύνεται εις τους φοβουμένους αυτόν, εις τους ελπίζοντας επί το έλεος αυτού.» Ψαλμός ρμζ:11. Χαίρεται ο Κύριος όταν μέσα στα προβλήματά μας ελπίζουμε μόνο σ’ Αυτόν και στο έλεός Του, στο Λόγο Του, γιατί μόνο έτσι μπορεί να δοξαστεί στη ζωή μας. Πρέπει να γνωρίσουμε, πληροφορημένοι από το Λόγο του Θεού και να το πιστέψουμε βαθιά μέσα στην καρδιά μας, ότι η «η ελπίς (στο Θεό) δεν καταισχύνει» Ρωμαίους ε:5. Δηλαδή αν ελπίσουμε στο Κύριο δε θα ντροπιαστούμε, γιατί τότε πραγματικά θα γνωρίσουμε και θα καταλάβουμε ότι όποια λύση και έκβαση έρθει στη ζωή μας, όποια ευρυχωρία ή ελευθερία έρθει μέσα στα προβλήματα μας, όταν έρθει η θεραπεία στην ασθένειά μας και η χαρά όταν επιστρέψει στα χείλη μας δε θα είναι μία συγκυρία τυχαίων γεγονότων, αλλά η ευλογημένη απάντηση του Θεού στην ελπίδα μας σ’ Αυτόν. Και έτσι θα δοξάσουμε τον Θεό και θα ομολογήσουμε ότι πράγματι «πάσα δόσις αγαθή και παν δώρημα τέλειον είναι άνωθεν καταβαίνον από του Πατρός των φώτων». Ιακώβου α:17

Δεν είμαστε μόνοι και ορφανοί σ’ αυτή τη ζωή. Υπάρχει ο Θεός που μας αγαπά και ενδιαφέρεται και φροντίζει για τη ζωή μας και πάνω από όλα για τη σωτηρία της ψυχής μας. Είναι Αυτός που «τα πάντα τα συνεργεί προς το αγαθό σε όσους Τον αγαπούν» Ρωμαίους η:28. Ας ελπίσουμε λοιπόν σ’ Αυτόν και δε θα μας αφήσει να ντροπιαστούμε, όχι μόνο γι’ αυτή τη ζωή που έτσι και αλλιώς είναι ταπεινή και πρόσκαιρη, αλλά και για την ουράνια ζωή που είναι ένδοξη και αιώνια. Ας Τον ευχαριστήσουμε και ας ζητήσουμε από Αυτόν δύναμη και την υπομονή της ελπίδας (Θεσσαλονικείς Α' α:3), ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε το θέλημά Του και να πάρουμε από Αυτόν τις ευλογημένες υποσχέσεις Του, που τόσο έχουμε ανάγκη. (Εβραίους ι:36)

«Διότι με την ελπίδα εσώθημεν· ελπίς δε ήτις βλέπεται δεν είναι ελπίς· διότι εκείνο, το οποίον βλέπει τις, διά τι και ελπίζει;» Ρωμαίους η:24

Αιμίλιος Μπαρμπάτος

Σημ.: η φωτογραφία είναι από http://hhtp-liger-pbloggr.pblogs.gr/

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ


Η κάρτα του πολίτη είναι το χάραγμα του Αντίχριστου όπως το περιγράφει το Ευαγγέλιο στην Αποκάλυψη ιγ’ κεφάλαιο;

Ασφαλώς όχι. Ο Αντίχριστος, όμως, προετοιμάζει όλα του τα σύνεργα και τα στοιχεία που του χρειάζονται.
Το πρώτο του βήμα είναι να βλάψει το Χριστό. Ο Χριστός είναι το μεγαλύτερό του εμπόδιο. Όσο λατρεύεται ο Χριστός από εκατομμύρια χριστιανούς επάνω στη γη, ο Αντίχριστος δεν μπορεί να φανερωθεί και να εκτελέσει το σκοπό του. Η πρώτη του λοιπόν προσπάθεια είναι να εξαλείψει το όνομα του Ιησού Χριστού και κάνει ότι μπορεί για να αποδείξει ότι ο Χριστός δεν ήταν Υιός του Θεού, αλλά ένας συνηθισμένος προφήτης και να στρέψει την λατρεία του Χριστού, στο δικό του πρόσωπο.
Ακούγονται θεωρίες, ψευδοδιδασκαλίες και από Χριστιανούς ακόμη που ισχυρίζονται ότι στη γη ο Χριστός ήταν μόνο άνθρωπος (μονοφυσίτες). Οι Εβραίοι τον λένε υιό την Μαρίας, ενώ υπάρχουν κατηγορηματικές αποδείξεις ότι Αυτός είναι ο Υιός του Θεού, ο Ιησούς Χριστός, τον οποίον δέχθηκαν και οι απόστολοι.
Όταν ρώτησε ο Κύριος τους μαθητές, «τίνα με λέγουσι ότι είμαι εγώ ο υιός του ανθρώπου», ο απόστολος Πέτρος είπε: «Κύριε, Συ είσαι Χριστός, ο Υιός του Θεού του ζώντος».
Ο Κύριος δέχθηκε την διαπίστωση του Πέτρου και την επιβράβευσε. “Μακάριος είσαι Σίμων υιέ του Ιωνά, διότι σαρξ και αίμα δεν σοι αποκάλυψε τούτο, αλλ’ ο πατήρ μου ο εν τοις ουρανοίς” Ματθ. στ΄:15-18.
Όταν ο Φίλιππος συνόδευε τον ευνούχο και του μιλούσε για τον Χριστό, “ήλθον εις τι ύδωρ και λέγει ο ευνούχος, Ιδού ύδωρ τι με εμποδίζει να βαπτισθώ; Και ο Φίλιππος είπε. Εάν πιστεύεις εξ όλης της καρδίας δύνασαι. Και αποκριθείς είπε. Πιστεύω ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο Υιός του Θεού.”
Στο στόχαστρο του Αντίχριστου είναι ο Χριστός, όμως όλο το Ευαγγέλιο και όλη η Αγία Γραφή, ένα όνομα συστήνει, το όνομα του Ιησού Χριστού.
Όλοι οι απόστολοι έκαναν μεγάλα θαύματα εις το όνομα του Ιησού Χριστού.
Οι απόστολοι Πέτρος και Ιωάννης όταν συνάντησαν τον εκ γενετής χωλό μπροστά στην ωραία πύλη, τον θεράπευσαν εις το όνομα του Ιησού Χριστού του Ναζωραίου. Ο απόστολος Πέτρος πήρε την πρωτοβουλία: “Αργύριον και χρυσίον εγώ δεν έχω, αλλά ότι έχω τούτο σοι δίδω. Εις το όνομα του Ιησού Χριστού του Ναζωραίου σήκω επάνω και περπάτα.”
Σήμερα το πνεύμα του Αντίχριστου, προσπαθεί να εξώσει το όνομα του Ιησού Χριστού και από τις χριστιανικές εκκλησίες ακόμη.
Πολλές εκκλησίες δεν μιλάνε αποκλειστικά για το Χριστό. Αντιθέτως, χρησιμοποιούν και άλλα ονόματα, εκτός του Χριστού.
Ο Ιωάννης στις επιστολές του αποκαλύπτει. “Τις είναι ο ψεύτης ειμή ο αρνούμενος ότι ο Ιησούς δεν είναι ο Χριστός; Ούτος είναι ο αντίχριστος, ο αρνούμενος τον πατέρα και τον υιόν.” Α’ Ιωάν. β’:22
“Διότι πολλοί πλάνοι εισήλθον εις τον κόσμον, οίτινες δεν ομολογούσι ότι ο Ιησούς Χριστός ήλθε εν σαρκί, ότι ούτος είναι πλάνος και αντίχριστος.”
Η προσπάθεια του σατανά σήμερα είναι να εκτοπίσει το Χριστό και το όνομα Του από τον κόσμο αυτό που ζούμε.
Δεν είναι εύκολο βέβαια, διότι ο Χριστός ζει στις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων και ακόμη και η χρονολογία έχει σαν αφετηρία τον Ιησού Χριστό. Λέμε προ Χριστού και μετά Χριστόν.
Ο Χότζα της Αλβανίας προσπάθησε να αλλάξει αυτές τις αναφορές αλλά απέτυχε και τελικά έφθασε σήμερα να κηρύττεται το Ευαγγέλιο στην Αλβανία και να ανοίγουν εκκλησίες εις το όνομα του Ιησού Χριστού.
Το δεύτερο βήμα του Αντίχριστου θα είναι να πάρει όλες τις οικονομίες στα χέρια του.
Πτωχεύσεις, ανεργίες, κατασχέσεις, απεργίες, απολύσεις, πείνες, λιμοί και κάθε δυστυχία οικονομική βοηθάει τον Αντίχριστο να ετοιμάσει το βασίλειό του.
Ο κόσμος τρομάζει με την ανεργία και καταφεύγει στις απεργίες και στις ταραχές, οι οποίες διευκολύνουν τον Αντίχριστο να παρουσιασθεί ως ελευθερωτής των αναξιοπαθούντων.
Οι δικτατορίες δίδουν κακά παραδείγματα στον κόσμο ώστε πολλές φορές να επιθυμούν τους δικτάτορες μάλλον, παρά τους νόμιμους κυβερνήτες.
Ο Αντίχριστος θα πάρει την οικονομία όλου του κόσμου στα χέρια του και θα διαχειρίζεται όλα τα χρήματα όλου του κόσμου. Κανείς δεν θα έχει χρήματα. Θα έχει όμως ένα χάραγμα στο δεξί του χέρι ή στο μέτωπο και με αυτό θα μπορεί να αγοράσει και να πουλήσει. Προοίμιο του χαράγματος είναι οι πιστωτικές κάρτες. Στην Αμερική οι πιστωτικές κάρτες είναι αυτές με τις οποίες συναλλάσσονται όλοι οι πολίτες.
Με την πιστωτική κάρτα πληρώνονται το μισθό τους και με αυτή αγοράζουν τα πάντα. Ως και τα τηλεφωνήματα τα πληρώνουν με την κάρτα. Έτσι κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να κρατάει χρήματα.
Τα χρήματα όλα θα τα κρατάει ο Αντίχριστος. Κανείς δεν θα μπορεί να ληστέψει κανέναν. Κανείς δεν θα μπορεί να κρύψει χρήματα και να φοροδιαφύγει. Θα είναι όλα φανερά. Κανείς δεν θα μπορεί να δανείζει με τόκο χωρίς να το γνωρίζει ο Αντίχριστος. Κανείς δεν θα μπορεί να χαρίζει σ' όποιον θέλει, όσα θέλει.
Όλα θα τα γνωρίζει ο Αντίχριστος. Όλη η οικονομία θα είναι στα χέρια του και γι’ αυτό θα υπάρξει άνθηση.
Θα ζητήσει από όλους σαν αντάλλαγμα να του ανήκουν και να υπακούουν στο θέλημά του. Γι' αυτό θα βάλει στους ανθρώπους το χάραγμα με τον αριθμό του ονόματός του, που είναι το 666.
Σήμερα έχει καταφέρει να επιβάλει το γραμμωτό χάραγμα με τις τρεις διπλές γραμμές, σ' όλα τα προϊόντα της αγοράς. Δεν υπάρχει προϊόν εμπορεύσιμο το οποίο να μην το έχει επάνω του τυπωμένο, μια διπλή γραμμή αριστερά, μία στη μέση και μία δεξιά. Αυτό το γραμμωτό σύστημα η Αγία Γραφή το ονομάζει χάραγμα. Δεν είναι σφραγίδα, δεν είναι οποιουδήποτε είδους στάμπα. Είναι χάραγμα.
Ο νόμος θα είναι αυστηρός και θα συνεπάγεται αποκλεισμός από κάθε αγοροπωλησία.
“Και έκαμε πάντας τους μικρούς και τους μεγάλους και τους πλουσίους και τους πτωχούς και τους ελεύθερους και τους δούλους να λάβωσι χάραγμα επί της χειρός αυτών της δεξιάς ή επί των μετώπων αυτών και να μη δύναται μηδείς να αγοράση ή να πωλήση ειμή ο έχων το χάραγμα ή το όνομα του θηρίου ή τον αριθμόν του ονόματος αυτού. Εδώ είναι η σοφία, όστις έχει τον νουν ας λογαριάση τον αριθμόν του θηρίου, διότι είναι αριθμός ανθρώπου και ο αριθμός αυτού είναι χξς’ (666).” Αποκάλυψη ιγ’:16 έως τέλος.
Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Υποβολή Αίτησης – Δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2011 των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Αιτήσεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2011
Υποβολή Αίτησης – Δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
του 2011 των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Από το Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2011 των Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων, για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση Υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.
Η υποβολή των Αιτήσεων- Δηλώσεων Υποψηφιότητας θα γίνεται από την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου ως και την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΕΣ Α και Β).

Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία 10-25 Φεβρουαρίου είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.

Υπόχρεοι για την υποβολή της Αίτησης – Δήλωσης κατά περίπτωση είναι :
Α) οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ)
Β) οι απόφοιτοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ
Γ) οι απόφοιτοι – κάτοχοι βεβαίωσης πρόσβασης των ετών 2009 ή 2010 ημερήσιου ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων των ημερησίων ΓΕΛ χωρίς νέα εξέταση για εισαγωγή στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και στα ΤΕΦΑΑ.
Δ) οι μαθητές της τελευταίας τάξης Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ- ΟΜΑΔΑ Β΄)
Ε) οι απόφοιτοι – κάτοχοι απολυτηρίου ΕΠΑΛ που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄)

ΣΤ) Από φέτος Αίτηση-Δήλωση υποβάλλουν και όσοι από τους:
- μαθητές της τελευταίας τάξης των ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄ ,
- αποφοίτους – κατόχους απολυτηρίου ΕΠΑΛ ,
- κατόχους πτυχίου Β΄ κύκλου ΤΕΕ, ΤΕΛ και Ναυτικών Λυκείων
επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄).

Η Αίτηση – Δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο Λύκειο. Ο υποψήφιος τις προσεχείς ημέρες, μπορεί να προμηθεύεται την Αίτηση – Δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του, είτε από το διαδίκτυο, όπου θα αναρτηθούν τα κατά περίπτωση υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr/exams, είτε από το Λύκειό του. Στη συνέχεια θα συμπληρώνει την Αίτηση - Δήλωση σύμφωνα και με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχεται στο Λύκειό του, για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή του.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι οι ως άνω υποψήφιοι πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (μαθητές και απόφοιτοι) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση, πρέπει ως τις 25 Φεβρουαρίου να υποβάλουν και σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Λύκειό τους.

http://www.inarcadia.gr/