που απασχολούν τον Άνθρωπο σήμερα...

* * * * * * * * *

* * * * * * * * *
"Le temps est accompli, et le royaume de Dieu s'est approché: repentez-vous et croyez à l'évangile." "The time is accomplished, and the kingdom of God is at hand: repent, and believe the gospel." "Die Zeit ist erfüllt, und das Reich Gottes ist nahe gekommen. Tut Buße und glaubet an das Evangelium." "Ο καιρός συμπληρώθηκε και η βασιλεία τού Θεού πλησίασε· μετανοείτε και πιστεύετε στο ευαγγέλιο."

******************************************** άνοιξη 2021 *************************************************

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

Επιδεινώνεται ο καιρός στα νότια, απαραίτητες οι αλυσίδες στα βόρεια

Συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις

Eurokinissi


Οι αλυσίδες απαραίτητες στα βόρεια, κυρίως στο στο επαρχιακό και ορεινό δίκτυο


Επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα της Δευτέρας στα νοτιοδυτικά και σε τμήμα της Κεντρικής Ελλάδας, ενώ στα βόρεια οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και οι αλυσίδες είναι απαραίτητες σε πολλούς νομούς.
Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται για το Ιόνιο, την Αττική και τη Στερεά, την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη, τις Κυκλάδες, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάννησα, κυρίως μετά το μεσημέρι.
Χιόνια θα πέσουν σε περιοχές της Θεσσαλίας με υψόμετρο πάνω από 400 μέτρα και σε περιοχές της Στερεάς πάνω από 800 μέτρα. Στη Θεσσαλονίκη, γενικότερα στη Μακεδονία και στη Θράκη, αναμένονται πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ή χιονόνερο, κυρίως το απόγευμα, ενώ το κρύο θα είναι τσουχτερό με θερμοκρασίες από -7 έως 6 βαθμούς.
Για την ημέρα των Θεοφανίων την Τρίτη η ΕΜΥ προβλέπει μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Μόνο τοπικές νεφώσεις στην 'Ήπειρο και την ανατολική Μακεδονία, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, κυρίως στις δυτικές, κεντρικές και νότιες θαλάσσιες περιοχές, καθώς και χιόνια στα ορεινά και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια.
Τη νύχτα αναμένεται ισχυρός παγετός.
Την Τετάρτη, πρόσκαιρες βροχές μικρής διάρκειας στα ανατολικά και νότια. Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.
Αλυσίδες απαιτούνται τη Δευτέρα στο δρόμο από το Χορτιάτη προς τον Άγιο Βασίλη, ενώ περιφερειακά της Θεσσαλονίκης η κίνηση συνεχίζεται κανονικά έπειτα από τη ρίψη αλατιού.
Απαραίτητες οι αλυσίδες και στο μεγαλύτερο μέρος του νομού Κιλκίς και προς τα χιονοδρομικά κέντρα του Καϊμάκτσαλαν, του Ελατοχωρίου και του Σελίου.
Το ίδιο ισχύει για σχεδόν όλο το νομό Φλώρινας και το ορεινό επαρχιακό δίκτυο των νομών Χαλκιδικής, Σερρών, Κοζάνης και Γρεβενών.
Αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται επίσης στην επαρχιακή οδό Πύλης- Μεσοχώρας στο νομό Τρικάλων.
*από το in.gr