που απασχολούν τον Άνθρωπο σήμερα...

* * * * * * * * *

* * * * * * * * *
"Le temps est accompli, et le royaume de Dieu s'est approché: repentez-vous et croyez à l'évangile." "The time is accomplished, and the kingdom of God is at hand: repent, and believe the gospel." "Die Zeit ist erfüllt, und das Reich Gottes ist nahe gekommen. Tut Buße und glaubet an das Evangelium." "Ο καιρός συμπληρώθηκε και η βασιλεία τού Θεού πλησίασε· μετανοείτε και πιστεύετε στο ευαγγέλιο."

******************************************** άνοιξη 2021 *************************************************

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Γνωριμία με τη συγγραφέα Μαίρη Κόντζογλου




"ΤΟ ΜΕΛΙ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ"

Τι άρωμα έχει η αγάπη;
Τι γεύση έχει το γέλιο;
Πόσο μακριά μπορείς να φτάσεις ψάχνοντας την αλήθεια;

Την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009, στις 6 το απόγευμα, στον ΙΑΝΟ της Σταδίου, ο εκδοτικός οίκος Α. Α. ΛΙΒΑΝΗ, σας προσκαλεί σε μια γνωριμία με τη συγγραφέα Μαίρη Κόντζογλου και το βιβλίο-έκπληξη της χρονιάς ΤΟ ΜΕΛΙ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ.

Για βιβλίο θα μιλήσουν, με ξεσκέπαστα πρόσωπα, η δημοσιογράφος Θεοδοσία Κοντζόγλου («σατανική» συνωνυμία με τη συγγραφέα) και ο επικοινωνιολόγος Χρήστος Διάφας (ολοφάνερα άσχετος προς αυτήν). Αποσπάσματα από το βιβλίο θα ... εκτελέσει η ηθοποιός Κατερίνα Τσάβαλου.

«Αρχές της δεκαετίας του ’70. Η ελληνική επαρχία, τα αρώματα και οι γεύσεις της, τα τοπία και οι άνθρωποι. Οι σχέσεις κάτω από το μικροσκόπιο της αλήθειας, τα όνειρα διαθλασμένα μέσα από το ουράνιο τόξο των συναισθημάτων και μέσα σ’ αυτά ένα παιδί, η αφηγήτρια, ένα κοριτσάκι δέκα χρόνων, ζωηρό, χαριτωμένο, ατίθασο, πεισματάρικο και απέραντα αισιόδοξο. Γύρω από το παιδί μια οικογένεια που κρατάει σαν πολύτιμο λάβαρο την κοινωνική της θέση και τα «καθώς πρέπει» της. Μέχρι τη στιγμή που οι δείχτες του ρολογιού θα γυρίσουν ανάποδα και η γη θα αντιστρέψει την κίνησή της.
Η Δήμητρα, η μικρή αφηγήτρια, με πείσμα, θάρρος και αφέλεια, θα εμπνευσθεί από την Ελευθερία, συμπρωταγωνίστρια σαν φυσικό άτομο αλλά και σαν ιδέα, που θα γίνει σημαία και σκοπός της.
Και οι «δυνατοί», ο ένας μετά τον άλλο, θα αναγκαστούν να παραδεχτούν ότι η μεγαλύτερη γνώση είναι η συνειδητοποίηση της αδυναμίας και ότι το ισχυρότερο όπλο είναι η αλήθεια. Η αλήθεια που θα λειτουργήσει σαν καταλύτης και θα αναδειχθεί σε κυρίαρχο στοιχείο της ιστορίας. Και της Ζωής»
Βουτήξτε το δάχτυλο στο βάζο με το μέλι και απολαύστε «ΤΟ ΜΕΛΙ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ» της Μαίρης Κόντζογλου από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ, το βιβλίο που αγαπιέται με πάθος.
Και κάνει καλό στην υγεία.
* Η Μαίρη Κόντζογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Εργάστηκε σε μεγάλες ελληνικές εταιρείες σε τομείς που έχουν ως αντικείμενο τους την επικοινωνία (μάρκετινγκ, δημόσιες σχέσεις, οργάνωση εκδηλώσεων/συνεδρίων, εκδόσεις). Είναι υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας της εταιρείας Εγνατία Οδός Α.Ε., παντρεμένη με δύο παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου