που απασχολούν τον Άνθρωπο σήμερα...

* * * * * * * * *

* * * * * * * * *
"Le temps est accompli, et le royaume de Dieu s'est approché: repentez-vous et croyez à l'évangile." "The time is accomplished, and the kingdom of God is at hand: repent, and believe the gospel." "Die Zeit ist erfüllt, und das Reich Gottes ist nahe gekommen. Tut Buße und glaubet an das Evangelium." "Ο καιρός συμπληρώθηκε και η βασιλεία τού Θεού πλησίασε· μετανοείτε και πιστεύετε στο ευαγγέλιο."

********************************************χειμώνας 2017-2018*************************************************

Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010

Επι-καιρότης


Κυριακή μεσημέρι στην περιοχή του Ιλίου, μια νέα κοπέλα με δύο χαριτωμένα παιδάκια - ένα κοριτσάκι πέντε ετών και ένα αγοράκι τεσσάρων - μου κάνει σήμα να σταματήσω... και αυτό κάνω αμέσως... φρενάρω το ταξί και μπαίνουν μέσα πολύ ωραία και με σεβασμό τόσο προς το όχημα όσο και προς εμένα (τον οδηγό). Στη μικρή διαδρομή πιάσαμε την κουβέντα περί καλοκαιριού και διακοπών... μου είπε ότι ο σύζυγός της είναι εργάτης σε γνωστή επιχείρηση η οποία μείωσε το μισθό αυτού του νέου ανθρώπου με δύο παιδάκια, από το υπέρογκο ποσό των 800 ευρώ σε 600! "Το καλό - μου είπε - είναι ότι η πεθερά μου μας έχει παραχωρήσει σπίτι και μένουμε"... και σκέφτομαι αν είχαν ενοίκιο τι θα γινότανε;... Και βέβαια με τον τρόπο της η επιχείρηση έκανε αποτρεπτική και την θερινή άδεια... Αντί σχολιασμού θα παραθέσω λίγα λόγια από τον αιώνιο και διαχρονικό και μόνο αληθινό λόγο του Θεού - την Αγία Γραφή - από το βιβλίο του Ησαία, το κεφάλαιο ι' (10):
"Αλλοίμονο σ' αυτούς που ψηφίζουν ψηφίσματα άδικα, και στους γραμματείς που γράφουν καταδυνάστευση·
για να στερήσουν αυτόν που έχει ανάγκη από την κρίση, και για να αρπάξουν το δίκιο των φτωχών τού λαού μου, για να γίνουν οι χήρες λάφυρό τους, και να γυμνώσουν τους ορφανούς!
Και τι θα κάνετε κατά την ημέρα τής επίσκεψης, και κατά τον όλεθρο που θάρθει από μακριά; Σε ποιον θα προστρέξετε για βοήθεια;"
Και από την Επιστολή του Ιακώβ, κεφ. 5:
"ΕΛΑΤΕ, τώρα, οι πλούσιοι, κλάψτε ολολύζοντας για τις επερχόμενες ταλαιπωρίες σας.
Ο πλούτος σας σάπισε, και τα ιμάτιά σας έγιναν σκωληκόβρωτα.
Το χρυσάφι σας και το ασήμι σας σκούριασε, και η σκουριά τους θα είναι ως μαρτυρία εναντίον σας, και θα φάει τις σάρκες σας σαν φωτιά· θησαυρίσατε για τις έσχατες ημέρες.
Δέστε, ο μισθός των εργατών που θέρισαν τα χωράφια σας, τον οποίο στερήθηκαν από σας, κράζει· και οι κραυγές αυτών που θέρισαν μπήκαν μέσα στα αυτιά τού Κυρίου, του Σαβαώθ.
Ζήσατε μέσα σε απολαύσεις επάνω στη γη, και σπαταλήσατε·
θρέψατε τις καρδιές σας σαν σε ημέρα σφαγής·
καταδικάσατε, φονεύσατε τον δίκαιο· δεν σας αντιστέκεται."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου