που απασχολούν τον Άνθρωπο σήμερα...

* * * * * * * * *

* * * * * * * * *
"Le temps est accompli, et le royaume de Dieu s'est approché: repentez-vous et croyez à l'évangile." "The time is accomplished, and the kingdom of God is at hand: repent, and believe the gospel." "Die Zeit ist erfüllt, und das Reich Gottes ist nahe gekommen. Tut Buße und glaubet an das Evangelium." "Ο καιρός συμπληρώθηκε και η βασιλεία τού Θεού πλησίασε· μετανοείτε και πιστεύετε στο ευαγγέλιο."

******************************************** άνοιξη 2021 *************************************************

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Το μεταναστευτικό πρόγραμμα της Αυστραλίας...



Διευκρινίσεις για το επαγγελματικό μεταναστευτικό πρόγραμμα της Αυστραλίας που βασίζεται στις ανάγκες της οικονομίας της Αυστραλίας, δίνει σε εκτενή ανακοίνωσή της η πρεσβεία της Αυστραλίας.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα μετανάστευσης της Αυστραλίας προβλέπει για το 2011-12 185.000 θέσεις, αυξημένο σε σχέση με το περσινό κατά 15.000 θέσεις. Για να είναι επιλέξιμη μια αίτηση μέσω εξειδικευμένης εργασίας, πρέπει το επάγγελμα του αιτούντος να συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των 183 ειδικών επαγγελμάτων σε υψηλή ζήτηση στην Αυστραλία (η λίστα των ειδικοτήτων είναι διαθέσιμη στο www.immi.gov.au ). Ο υποψήφιος πρέπει να είναι κάτω των 50 ετών και να ομιλεί την αγγλική γλώσσα.Η επιλογή των υποψηφίων γίνεται βάσει μοριοδότησης. Προτεραιότητα δίνεται στους αιτούντες που έχουν εξασφαλίσει από Αυστραλό εργοδότη προσφορά θέσης εργασίας. Ωστόσο, η πρεσβεία της Αυστραλίας στην Αθήνα δεν είναι αρμόδια για τις αιτήσεις επαγγελματικής μετανάστευσης.Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος των Ελλήνων, το αυστραλιανό υπουργείο θα διοργανώσει και στην Αθήνα στις 8 και 9 Οκτωβρίου 2011 στοχευμένη εκδήλωση. Μηχανικοί και επαγγελματίες από το χώρο της υγείας, καθώς και ειδικευμένοι εργάτες από την αυτοκινητοβιομηχανία, από τον κατασκευαστικό κλάδο και από τους κλάδους της ηλεκτρολογίας και της μηχανολογίας που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη διημερίδα καλούνται να υποβάλουν το ενδιαφέρον τους στην ιστοσελίδα του υπουργείου Μετανάστευσης http://www.immi.gov.au/skillexpos/skilled-workers.html .
Τέλος σχετικά με περιστατικά εξαπάτησης, η πρεσβεία αναφέρει ότι οι υπηρεσίες συμβούλων μετανάστευσης δεν είναι απαραίτητες για την έκδοση βίζας, ούτε προσφέρουν κάποιο πλεονέκτημα στους αιτούντες.
Η τουριστική βίζα επιτρέπει σε άτομα να παραμείνουν στην Αυστραλία για περιορισμένο χρονικό διάστημα και δεν τους δίνει δικαίωμα εργασίας.
toblogtonkirion

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Ταξιδεύοντας με τρένο από την Αδελαΐδα στο Darwin

ί“Ghan” – Ο “Γίγαντας” της Αυστραλιανής ερήμου

σε συνεργασία με την ομογενειακή εφημερίδα της Αυστραλίας      Φόρμιγξ  

γράφει ο Κωνσταντίνος Γκρους

Ένα ταξίδι 48 ωρών από την Αδελαΐδα στο Darwin, διασχίζοντας την αυστραλιανή ήπειρο από νότο προς βορρά, σε μια διαδρομή 2.979 χιλιομέτρων. Το μεγαλύτερο τμήμα αυτής της διαδρομής είναι μέσω ατέλειωτων ερημικών εκτάσεων.

Το μέσο της διαδρομής καλύπτεται σε 24 ώρες και μας φέρνει στην πόλη Alice Springs.
Από πού πήρε το όνομα “Γκαν” αυτή η αμαξοστοιχία. Από τιην αρχική “Afghan” Express, κατέληξε στο “Ghan”. Αλλά και αυτό από πού προήλθε; Παλαιότερα, πριν να στρωθούν οι σιδηροδρομικές γραμμές, η διαδρομή αρκετών χιλιομέτρων γινόταν με καμήλες.
Είναι γνωστά, και σε άλλα μέρη του κόσμου, τα “τραίνα καμήλων” που αποτελούνται από μεγάλη σειρά αυτών των δρομέων των ερήμων, σχηματίζοντας ένα “τραίνο” (γνωστό και ως καραβάνι).


Για να καταλήξομε όμως στο “Γκαν” πρέπει να πάμε στα πρώτα χρόνια αυτής της ιστορίας.
Ως καλοί οδηγοί καμήλων τέτοιων διαδρομών φημίζονταν οι Αφγανοί. Στην αγγλική γλώσσα Afghan είναι ο Αφγανός. Τα καραβάνια καμήλων πήραν την ονομασία από αυτούς, και όταν έγινε πλέον πραγματικότητα αυτή η σιδηροδρομική γραμμή, έδωσαν στην αμαξοστοιχία την ονομασία “Afghan Express”. Η ονομασία της σημερινής αμαξοστοιχίας τιμά αυτούς τους πρώτους Αφγανούς που ήρθαν στην Αυστραλία στα τέλη του 19ου αιώνα και βοήθησαν τους εξερευνητές της ηπείρου να φθάσουν στις άγνωστες περιοχές του κέντρου της χώρας.Αυτή η πρώτη φάση του έργου τελείωσε όταν η γραμμή έφτασε στο Alice Springs το 1929. Η επιχέιρηση όμως ξεκίνησε από την Αδελαΐδα το 1878 μέχρι την Oodnadatta που έφτασε το 1891, και για το Alice Springs το1926. Η γραμμή αυτή όμως δεν ήταν όπως έπρεπε σχεδιασμένη, δεν υπολόγισαν μερικά καιρικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν, μεταξύ των οποίων τα σοβαρότερα ήσαν καταστροφικές πλημμύρες. Η δουλειά της γραμμής ξανάγινε για να ανοίξει και πάλι το 1980.Το φάρδος των σιδηρογραμμών που χρησιμοποιήθηκαν αρχικά ήταν 1,087μ (narrow gauge – στενή γραμμή). Το 1980 όμως αντικαταστάθ
ηκαν με γραμμή 1,435μ φάρδος (standard gauge), στα δυτικά της αρχικής, περίπου παράλληλα μ’ αυτήν, σε μέση απόσταση 160 χμ.Τα πράγματα παρέμειναν έτσι μέχρι το 2001 που άρχισαν οι εργασίες επέκτασης της γραμμής από το Alice Springs για το Darwin. Το κόστος αυτής της επέκτασης ήταν ένα εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες δολάρια. Το πρώτο επιβατικό τραίνο Ghan έφτασε στο Darwin στις 4 Φεβρουαρίου του 2004. Η γραμμή σήμερα έχει μεγαλύτερη κίνηση τους πιο ψυχρούς – δροσερούς μήνες, από Απρίλιο με Οκτώβριο, δυο εβδομαδιαία δρομολόγια, ενώ από Νοέμβριο – Μάρτιο γίνεται ένα δρομολόγιο την εβδομάδα.
Οι δύο κύριοι ενδιάμεσοι σταθμοί στη μεγάλη διαδρομή είναι το Alice Springs και Katherine. Το συνηθισμένο μήκος του τραίνου είναι 686 μέτρα, αλλά υπήρξαν και περιπτώσεις που έχει ξεπεράσει και το … χιλιόμετρο (για την ακρίβεια 1,2 χιλιόμετρα).
Η εταιρεία που διχειρίζεται την αμαξοστοιχία Ghan είναι η Great Southern Railway Ltd (part of the Serco Group)…
PHOTOS: C. Grous

http://www.24grammata.com/?p=16693
*από το: